De vijf beste betaalbare coverbands van Nederland

Je bent op zoek naar een goede coverband? Dan zit je hier goed! Wij vinden namelijk dat alles leuker wordt met livemuziek! Maar het aanbod is enorm en veel professionele bands vragen de hoofdprijs, dus hoe kies je de juiste band voor jouw feest? Wij hebben inmiddels honderden bands gezien en komen tot deze lijst van vijf fantastische coverbands. En het mooiste (uiteraard afhankelijk van specifieke omstandigheden): Ze zijn allemaal te boeken voor minder dan 1500 euro!

1. Coverband Lynx

Een fantastisch dorpsfeest, knallen in de feesttent, een briljant studentenfeest of de beste bruiloft ooit! Keer op keer staan deze mannen garant voor een spetterend live-optreden. Een show van Lynx barst van heerlijke gitaarpartijen, strakke baslijnen, indrukwekkende drums. En: vocalen die staan als een huis. Zoek niet verder, je hebt een topband gevonden, die zeker past op jouw feest!

Deze band is niet alleen de nummer één, maar ook nog eens de meest betaalbare in deze lijst. De ultieme prijs/kwaliteit verhouding dus. Voor deze formatie staan dan ook niet de verdiensten, maar het eigen speelplezier bovenaan! En op die manier bouwde Lynx de afgelopen jaren al een feestje op honderden podia in binnen- en buitenland.

Coverband Lynx – http://www.lynxmusic.nl/
Facebook – https://www.facebook.com/coverbandlynx/
2. 8-PM Dé Coverband

Als je een coverband boekt, dan wil je geen muzikanten die op de automatische piloot hun hele repertoire afwerken. En geloof ons: daar zijn er best veel van. Maar als je 8-PM boekt, zit je goed! De bandleden hebben duidelijk enorm veel plezier in het spelen en dat straalt af op het hele publiek.

De stem van de vrouwelijke zangeres mixt heerlijk met de mannelijke stemmen in de band. Daar houden we van! Kortom: boek 8-PM en je weet dat het goedkomt met je feest!

8-PM Dé Coverband – http://www.8-pm.nl/
Facebook: https://www.facebook.com/8PMDeCoverband/

3. 12Dance

Wat ons betreft is een coverband de ideale keus voor elk feest. Maar je hebt natuurlijk altijd twijfelaars die niet kunnen kiezen tussen een DJ en een band. Dan is 12Dance de ideale oplossing. Deze groep is namelijk allebei!

De mogelijkheden van bands is soms beperkt, ze zijn bij hun repertoire-keuze afhankelijk van de bezetting. Maar door de aanwezigheid van een DJ is 12Dance daarin een stuk flexibeler. Kies een nummer en ze spelen het. En: de zangeressen zijn fantastisch!

12Dance – http://12dance.eu/
Facebook – https://www.facebook.com/12dance/

4. Coverband Bassta

Net als de nummer één in onze lijst staan de muzikanten van coverband Bassta al vele jaren op het podium. En dat is te horen. De muzikanten zijn heerlijk op elkaar ingespeeld en dat zorgt voor een strak geheel. Met de lekkere vocalen van zangeres Laura erbij, kan een avondje Bassta niet meer stuk.

Eén nadeeltje wat ons betreft. Dit is de enige band in onze lijst die niet rechtstreeks te boeken is (doe daar iets aan jongens!). Dat boeken kan nu alleen via boekings-website Bandzoeker. Maar dat mag de pret niet drukken: met Bassta haal je een prima formatie in huis!

Coverband Bassta – http://www.bassta.nl/
Facebook – https://www.facebook.com/coverbandbassta/

De nummer 5 coverband in deze lijst is onlangs gestopt! We zijn dus op zoek naar een nieuwe naam. Ken jij een coverband die absoluut niet mag ontbreken? Mail ons!

Laatste update: november 2017