De vijf beste manieren om online geld te verdienen

Wij geloven niet in sprookjes. Daarom geloven we niet in websites en adverteerders die beloven dat je ‘met groot gemak duizenden euro’s per maand binnen harkt’. Dat is natuurlijk gewoon onzin! Maar wie een beetje zijn best doet kan via het wereldwijde web best een aardig zakcentje verdienen. Om je op weg te helpen deze lijst van de vijf beste manieren om dat te doen.

1. Artikelen schrijven

De website InfoNu.nl heeft ambitieuze plannen. Ze streven er namelijk naar om de grootste informatiebron op internet te worden. En iedereen kan meehelpen. Via de site kun je je aanmelden om artikelen te schrijven. Waarover? Nou, over alles! Als het maar enige informatieve waarde heeft.

En er valt dus ook iets mee te verdienen. Want bij jouw artikelen worden door Google advertenties geplaatst via Adsense (zie ook nummer 4 in deze lijst). Als er door lezers op die advertenties wordt geklikt, verdien je geld. Hoe beter je artikelen worden gelezen, hoe meer kans om een aardig bedrag te verdienen. De gouden tip is om te schrijven over populaire onderwerpen, waar veel mensen online naar op zoek gaan!

Meld je via deze link gratis aan voor InfoNu:
http://www.infonu.nl/
2. Verkoop je eigen telefoonfoto’s

Ben je een enthousiaste amateurfotograaf en wil je jouw werk graag verkopen? Dat kan via de app Clashot. Wazige vakantiekiekjes worden niet geaccepteerd, maar wie een flinke hoeveelheid goede foto’s van allerhande onderwerpen op z’n toestel heeft staan, kan hier best een aardig bedrag bij elkaar sparen.

Om foto’s te mogen verkopen moet je eerst geverifieerd worden, door het uploaden van je ID. En de foto’s die je upload worden onder meer gecheckt op licht, scherpte en compositie. Goedgekeurde foto’s worden op de bekende stockfotosite Depositphoto te koop aangeboden. Je verdiensten worden in de app voor je bijgehouden. Uitbetalen kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld via Paypal.

Ga naar Clashot om je aan te melden:
http://clashot.com/
Download de app voor App Store
Download de app voor Google Play

3. Online klusjes doen via Fiverr

Een heitje voor een karweitje, wie kent het niet? De moderne variant is Fiverr, een grote online marktplaats voor diensten. Op deze site zitten een heleboel freelancers die zo een grote, wereldwijde groep mensen kunnen bereiken. Het idee is simpel: mensen die iets kunnen, bieden dat aan voor vijf dollar. En voor allerlei extra’s (die je duidelijk kunt aangeven op de site) betalen klanten net wat meer.

Dus kun je logo’s tekenen, voice-overs inspreken, t-shirts bedrukken, een persoonlijke rap schrijven, een tuin ontwerpen of iets heel anders? Dan kun je die kwaliteiten op Fiverr best makkelijk omzetten in keiharde euro’s. Wees origineel en bedenk waar veel mensen online naar op zoek gaan, dan zul je het meeste succes hebben op dit platform.

De website van Fiverr:
https://nl.fiverr.com/

4. Google Adsense

Wat ons betreft mag het grootste en meest bekende advertentienetwerk ter wereld in dit lijstje niet ontbreken. Via Google Adsense plaats je advertenties op je website, of bijvoorbeeld bij je filmpjes op Youtube. Als er op geklikt wordt, of als je advertentie vaak wordt bekeken verdien je geld.

Het mooie is dat het systeem van Google de advertenties automatisch aanpast aan het onderwerp. Zo is de kans dat mensen klikken groter. Google houdt overigens wel streng in de gaten of je niet op je eigen advertenties klikt. Als ze dat constateren word je er zonder pardon uitgeknikkerd.

Lees hier meer over Google Adsense:
http://adsense.google.com/

5. Teksten vertalen

Voor de nummer vijf in onze lijst heb je een talenknobbel nodig. Op de website Gengo verdien je geld door teksten te vertalen, voor allerlei doeleinden. Ga je voor Nederlands-Engels, Duits-Engels, of één van de andere combinaties? Voor je kunt beginnen, moet je een (vrij lastige) test doen, om te laten zien dat je de taal beheerst. Daarna kun je beginnen aan je eerste betaalde vertaalopdracht.
Gerenommeerde sites als Etsy, AirBnB en Tripadvisor maken gebruik van de vertalingen van Gengo. Momenteel is er trouwens een overschot aan vertalers van en naar het Nederlands. Als je bijzondere talen spreekt is je kans op veel werk en een aardig zakcentje daarom een stuk groter.

Begin met vertalen bij Gengo:
https://gengo.com/

Heb je zelf nog een andere gouden tip om online geld te verdienen? Laat het ons weten.

Laatste update: oktober 2017