De vijf beste babywinkels van Nederland

Is er gezinsuitbreiding onderweg? Heeft de kleine een nieuwe outfit nodig? Of op zoek naar leuke kraamcadeaus? Dan ben je op de juiste plek. Dit is onze top vijf van de beste en leukste babywinkels van Nederland. Vijf topadressen waar je nooit de mist in kunt gaan, veel plezier!

1. Kindercompagnie (Lithoijen)

Gevestigd in een oud klooster en de oude dorpsschool van Lithoijen, heeft deze babywinkel al meteen een voorsprong op de concurrentie. Wat een locatie! Geen gedoe in een mega-baby-supermarkt op een doodsaai industrieterrein, maar een unieke sfeer in een prachtig gebouw uit 1884. Lithoijen ligt tussen Den Bosch en Oss en geloof ons: deze winkel is de rit naar Brabant zeker waard!

Een veelvoud aan kledingmerken, kinderwagens en complete babykamers. Maar ook zeer vriendelijk personeel dat je helpt om in dat enorme aanbod, de juiste keus te maken. We werden door een tevreden klant op deze winkel gewezen en terecht, want we zijn verkocht! Een zeer terechte nieuwe nummer één in onze lijst. Wel even opletten op welke dag je een bezoek plant trouwens. Op zondag en maandag is de winkel gesloten.

Kindercompagnie
Prelaat van den Bergplein 5
5396 PH Lithoijen
Tel: 0412-482875
www.kindercompagnie.nl

2. De Heppie Store (Maastricht)

Pas op! Want als je deze winkel binnenstapt, dan garanderen wij dat je er met heel veel leuke spullen weer uitkomt. Tientjes lichter, maar heel veel leuke babyspullen rijker! De Heppie Store is een sfeervolle winkel, met een vrolijke mix van kleuren, functionaliteit en een hoog hip-gehalte.

Dat begint al met de plek. De winkel is gevestigd in de Rechtstraat in Wyck. Het hippe en trendy deel van Maastricht. Bij De Heppie Store ben je aan het juiste adres voor dekentjes, kleding, knuffels, schoentjes en een hele berg spulletjes voor aankleding van de baby en de kinderkamer! Ook belangrijk: de medewerkers in de winkel zijn de vriendelijkste en meest behulpzame die wij ooit in een babywinkel tegenkwamen. Tot slot een aanrader: in De Heppie Store is ook het Italiaanse merk Babe & Tess te koop. En… dat is leuk. Ontzettend leuk!

De Heppie Store
Rechtstraat 31
6221 EG Maastricht
Tel: 043-3210895
www.deheppiestore.com

3. Koningskind (Harderwijk)

Ze noemen zichzelf de leukste babywinkel in Harderwijk, maar dat vinden wij nogal bescheiden. Koningskind verdient wat ons betreft landelijke aandacht. Daarom komen ze nieuw binnen op nummer drie in onze lijst van beste babywinkels van Nederland. Na een tip zijn we gaan kijken en we zijn onder de indruk van deze winkel van eigenaresse Noëlle Timmerman.

Niet alleen heeft ze een assortiment dat zich in positieve zin onderscheidt van dat van andere babywinkels. Ook biedt ze extra’s die we niet vaak tegenkomen. Zo kun je bij Koningskind allerlei items, zoals knuffels, badjasjes, slabbetjes, en speenkoorden laten bedrukken of borduren. Erg leuk om een cadeau nóg persoonlijker te maken. Kortom: wij adviseren om nu eens niet voor het Dolfinarium, maar voor Koningskind naar Harderwijk te gaan.

Koningskind
Hondegatstraat 2
3841 CG Harderwijk
Tel: 06-24111806
www.babyspullen-koningskind.nl

4. Jut & Juul Lifestyle For Kids (Leiden)

Op een prachtige plek, midden in het centrum van Leiden vind je Jut & Juul, op de kade van de Nieuwe Rijn. Dit is absoluut de leukste en hipste babywinkel van Leiden en omstreken. En wat daarbij zeker helpt, is de manier waarop je wordt geholpen. Zeer vriendelijk en deskundig.

Bij Jut en Juul vind je alles voor de verzorging van baby’s, bijzondere kraamcadeautjes en hip beddengoed. En vooral in dat laatste zijn ze heel goed. Een uitgebreid assortiment van dekens, lakentjes en spreien voor wieg en ledikant. En ze helpen je er graag om de beste spullen voor jouw baby uit te zoeken. Wij zijn fan!

Jut & Juul Lifestyle For Kids
Nieuwe Rijn 58
2312 JH Leiden
Tel: 071-5146016
www.jutenjuul.nl

5. Big en Belg (Amsterdam)

De ideale cadeautjeswinkel! Wij hebben hem voor je gevonden. Big en Belg heeft twee vestigingen in Amsterdam en helpt je van al je cadeauproblemen af. Loop binnen en in no-time heb je een ideaal cadeautje gevonden. Wij vinden met name de schoentjes en slofjes een ‘unique selling point’ van deze winkel. Ze verkopen modellen en merken die je niet zo snel op andere plekken zult tegenkomen.

Rugtasjes, zeer bijzondere speelgoedartikelen, hoofddeksels en kleding met de gaafste tierlantijnen en bedrukkingen. Bij Big en Belg ben je aan het juiste adres. En zeg nou zelf, met de naam alleen al, verdienen ze jouw bezoek aan één van de twee vestigingen toch?

Big & Belg
Ferdinand Bolstraat 168, Amsterdam
J.P Heijestraat 83, Amsterdam
Tel: 020-6126504
www.bigenbelg.nl

Speur je liever online naar de leukste babyspullen? En: ken jij een winkel die absoluut niet mag ontbreken op deze lijst? Mail ons dan meteen!