De vijf beste betaalbare hotels in Amsterdam

Amsterdam barst van de hotels. Maar hoe weet je nou zeker dat je een goede kiest? Wij denken dat je een betaalbaar hotel zoekt met klantvriendelijk personeel, schone kamers en een gezellige bar. Maar als je er nog nooit geweest bent, kun je dat niet inschatten. Al die positieve reviews op boekingswebsites kunnen net zo goed door het kamermeisje of de baas van het hotel zijn geplaatst. Daarom bieden wij je onze lijst van vijf beste betaalbare hotels van Amsterdam. Stuk voor stuk goede keuzes. En de prijs? 75 tot maximaal 150 euro per nacht. Al kan dit op drukke dagen kan dit uiteraard iets hoger uitvallen.

1. Hotel Toon

Aan de Utrechtsestraat zit je goed voor een heleboel leuke winkels en gezellige restaurants. En het is ook de plek waar de nummer één van onze lijst is gevestigd: Hotel Toon. De locatie is perfect, in het centrum van de stad, vlakbij het Rembrandtplein. Het grootste compliment dat we Toon willen geven is dat het personeel ontzettend vriendelijk is. En dat zie je lang niet overal in Amsterdam!

De kamers zijn zeer betaalbaar, maar dat zie je er zeker niet aan af. Ze zijn ruim, luxe ingericht en helemaal schoon, ook de badkamer is zeer fijn. Nog een belangrijk pluspunt: het ontbijt. Boek dat er zeker bij, want het is perfect verzorgd. Hotel Toon is misschien wel het best bewaarde geheim van Amsterdam, dus… niet verder vertellen!

Klik hier om dit hotel te boeken voor de beste prijs!
Hotel Toon (Utrechtsestraat 18, 1017 VN Amsterdam. Tel: +31 (0)20-2334431)

2. Hotel Sebastians

Sfeer is het toverwoord bij Hotel Sebastians. Dat begint al bij aankomst. Het hotel ligt in een schilderachtig en rustig deel van de grachtengordel en is gevestigd in een prachtig, oud grachtenpand, dat fantastisch is gerenoveerd. Natuurlijk is er in de omgeving ontzettend veel te beleven, maar heb je even geen zin om naar buiten te gaan, dan kun je ook terecht in de sfeervolle hotelbar.

Dit hotel ademt alles wat Amsterdam te bieden heeft en dat op maar tien minuten lopen van het Centraal Station. En dan de kamers: het gebeurt weleens dat de sfeer in de lobby en hotelbar niet terugkomt in de kamers, maar dat is hier zeker wél het geval. Alles opgeteld is Sebastian’s een prima keuze, die niet mag ontbreken in deze lijst.

Klik hier om dit hotel te boeken voor de beste prijs!
Hotel Sebastian’s (Keizersgracht 15, 1015 CC Amsterdam. Tel: +31 (0)20 423 2342)

3. Volkshotel

Als je in deze lijst kiest voor de beste prijs, dan moet je het Volkshotel hebben. Het is duidelijk de goedkoopste in onze lijst. Maar vertrouw ons, je kunt hier echt de mist niet mee in. Het hotel is gelegen in het oude kantoorgebouw van de Volkskrant in Amsterdam-Oost, vlakbij metrostation Wibautstraat.

Als je dit hotel binnenloopt, kun je je er keer op keer over verwonderen, hoe ze deze saaie kantoorreus hebben weten om te toveren tot sfeervol hotel, waar iedereen zich op z’n plek voelt. Vergeet niet te dineren in het restaurant bovenin het hotel, daar kun je genieten van een geweldig 360 graden uitzicht over de stad.

Klik hier om dit hotel te boeken voor de beste prijs!
Volkshotel (Wibautstraat 150, 1091 GR Amsterdam. Tel: +31 (0)202612100)

4. Max Brown Hotel

Het Max Brown Hotel Amsterdam heeft twee locaties. Eén vestiging in de grachtengordel en één in het Museumkwartier. Allebei zijn het absolute aanraders. Het is een gewild hotel, dus mocht één van de twee vestigingen vol zijn, dan kun je altijd nog bij de tweede vestiging terecht.

De vestiging op de Herengracht bestaat uit drie monumentale panden van 300 jaar oud, die zijn samengevoegd tot één sfeervol hotel. Bij het tweede hotel is hetzelfde concept toegepast op vier oude herenhuizen. Het hotel biedt uitstekende service, vriendelijk personeel, een degelijk ontbijt en prima locatie. Ideaal voor een stedentrip.

Klik hier om de vestiging ‘Canal District’ te boeken voor de beste prijs!
Klik hier om de vestiging ‘Museum Square’ te boeken voor de beste prijs!
Max Brown Hotel (Herengracht 13-19 (Canal District) / Jan Luijkenstraat 44 (Museum Square))

5. Hotel Arena

In de stad verblijven en toch het gevoel hebben dat je zo de vrije natuur in kan lopen. Dat is wat Hotel Arena te bieden heeft. Dit prachtige hotel ligt vlak naast het Oosterpark, een perfecte plek voor een fijne wandeling of een picknick. Maar ook het centrum van de stad is heel dichtbij, dierentuin Artis, de Dam, het Museumplein en het Centraal Station zijn in ongeveer tien minuten met de tram te bereiken.

Maar laat het oostelijke deel van de stad, waarin dit hotel gelegen is, zeker niet aan je voorbij gaan. Deze buurt ontwikkelt zich steeds meer tot de een uitgaanswijk van formaat, met fantastische restaurants en café’s en een heleboel bezienswaardigheden die de moeite waard zijn. Vanuit dit gezellige, schone hotel met goede ruime kamers, is dat allemaal binnen handbereik.

Klik hier om dit hotel te boeken voor de beste prijs!
Hotel Arena (‘s-Gravesandestraat 51, 1092 AA Amsterdam. Tel: +31 (0)208502400)

Ken jij een hotel dat absoluut niet in deze lijst mag ontbreken? Mail ons!