De vijf beste broodjes van Amsterdam

Lunchen kan in Amsterdam op duizenden locaties. Maar we kunnen ons voorstellen, dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Vandaar deze lijst. We gingen op zoek naar de lekkerste broodjes van Amsterdam. En… we hebben ze gevonden. Dit zijn onze favorieten in 2017!

1. Brasserie Cantarell
Broodje hete kip

Soms eet je een broodje, dat je nooit meer vergeet. Dit is er zo één. Het broodje hete kip van Cantarell aan het Weesperplein is werkelijk fantastisch! Zoetpittige, knapperige stukjes, heerlijk gemarineerde kip op een kakelvers pistoletje. Dit is een broodje dat nooit gaat vervelen en waar je keer op keer voor terug komt.

Culinaire kenners zullen misschien van alles aan te merken hebben op de manier waarop het broodje gepresenteerd wordt. Maar dat doet er echt helemaal niet toe. De smaak maakt álles goed. Cantarell ligt direct naast het metrostation Weesperplein. En geloof ons, het is de moeite meer dan waard om even uit te stappen om dit fantastische broodje te eten.

Brasserie Cantarell
Weesperplein 13-15
1018 WZ Amsterdam
Tel: 020-3307973
www.cantarell.nl

2. Café Wildschut
Broodje Wildschut

Als je een broodje naar je eigen toko vernoemd, dan moet-ie goed zijn. En dat is bij dit broodje Wildschut helemaal gelukt! Het is belegd met heerlijke gegrilde scharrelkip, spek, tomaat, sla, mayo en gesmolten kaas. En dat alles in, zoals ze zelf graag vermelden, één van de oudste grand-café’s van Amsterdam.

Wildschut is een begrip in Zuid en we willen je, naast ons favoriete broodje, ook graag de klassiekers aanbevelen. Zoals de kalfskroketten van Holtkamp, geserveerd met friet die zeker niet zou misstaan in lijst van vijf beste patatzaken!

Café Wildschut
Roelof Hartplein 1-3
1071 TR in Amsterdam
Telefoon: 020-676 82 20
www.cafewildschut.nl

3. Weesper
Pulled pork met uiencompote en salsa verde

Weesper is niet alleen heerlijke plek (aan de Amstel) om van je lunch te genieten. Je kunt er ook nog eens heel erg lekker eten! Onze favoriet hier is het broodje pulled pork met een verrukkelijke compote van rode uien. De barbecue-achtige smaak van de pulled pork is niet te overheersend en perfect in balans met de rest van de ingrediënten.

Als je geen fan bent van pulled pork, is overigens ook het broodje Surinaamse kip nog een echte aanrader. En voor vegetariërs: een overheerlijk broodje hummus met artisjok, pecorino en zongedroogde tomaat. Vooral op zonnige dagen is het hier heerlijk toeven, op het fijne terras met uitzicht op het water.

Weesper
Weesperzijde 147
1091 ET Amsterdam
www.weesper.amsterdam

4. Luden
Oosterse kip

Alles moet kloppen aan een lekker broodje. Je wilt niet zoveel saus dat je hele broodje verzuipt. Smaken moeten met elkaar in evenwicht zijn. En als je na een wandeling door de binnenstad stevige trek hebt, wil je niet bedrogen uitkomen met een veel te kleine portie. Bij het broodje oosterse kip van Luden zijn al deze voorwaarden dik in orde!

Heerlijke zachte stukjes pittige kip (met meegebakken groenten) op een kersvers broodje. Gewoon helemaal zoals het bedoeld is. Je vindt Luden overigens ook in Den Haag en Utrecht, maar daar staat (helaas) niet hetzelfde broodje op het menu. Op naar de vestiging in Amsterdam dus!

Luden
Spuistraat 304
1012 VX Amsterdam
www.ludenamsterdam.nl

5. Stach
Broodje carpaccio

Eigenlijk zijn we niet zo van de ketens. Maar op zich is er natuurlijk niets op tegen dat dit heerlijke broodje op meer dan één plek te krijgen is! Daarom, de verdiende nummer drie in deze lijst: het broodje carpaccio van Stach. Het is een eetwinkel, waar ze huisgemaakte maaltijden, salades, soepen, verse broden, sappen en ander lekkers verkopen.

Je krijgt de fijngesneden carpaccio op een met verrukkelijke truffelmayo ingesmeerde bol. De Parmezaanse kaas en blaadjes rucola maken het af. En dat perfecte broodje is dan ook nog eens zeer betaalbaar; voor minder dan vier euro maken ze hem vers voor je klaar.

Stach Amsterdam
Voor locaties: www.stach-food.nl

Op zoek naar een betaalbaar hotel in Amsterdam? Klik dan hier. En heb jij ergens in Amsterdam een heerlijk broodje gegeten, dat in deze lijst niet mag ontbreken? Mail ons!