De vijf beste filmaccessoires voor je smartphone

Met de huidige generatie smartphones kun je video’s maken in fantastische kwaliteit. Toch kan er een hoop misgaan als je zélf aan de slag gaat met filmen. Wij helpen je graag op weg met deze vijf onmisbare accessoires. Zo creëer je de ideale omstandigheden voor het maken van prachtige smartphone-videoproducties.

1. Een goede microfoon

Eén van de belangrijkste aspecten van een goede video is… goed geluid! Met helder, verstaanbaar geluid blijft de boodschap van je video beter hangen en blijven mensen langer kijken. Het is heel simpel: plug een goede microfoon in en je smartphone doet de rest.

Er zijn honderden verschillende dasspeld-microfoons te koop, soms al voor een paar euro. Maar wat ons betreft moet je niet besparen op geluid en gewoon de beste kopen. Dat is de SmartLav+ van Røde. Fantastisch, kraakhelder geluid, plug & play voor Android- en iPhone-toestellen én: inclusief handig windkapje en bewaarzakje.

Direct de SmartLav+ van Røde kopen? Klik hier!

Wil je liever draadloos? Dat kan natuurlijk ook, wij gebruiken hiervoor de Røde Wireless Go. De microfoon zit al ingebouwd in het compacte zenderkastje. Plug het ontvangende kastje in je telefoon, het zenderkastje opspelden en klaar! Verkrijgbaar in een zwarte en een witte variant.

Direct de Røde Wireless Go kopen? Klik hier!

Werk je met een iPhone 7 of hoger? Vergeet dan niet dat je een tussenstukje nodig hebt om bovenstaande microfoons aan te sluiten. Gebruik een origineel Apple-tussenstukje, want de meeste goedkopere varianten zijn niet geschikt voor het aansluiten van microfoons. 

Direct een origineel Apple-tussenstukje kopen? Klik hier!

2. Een stevige, stabiele houder

Natuurlijk kun je prima filmen met je telefoon in de hand, maar als je het wat professioneler wil aanpakken, dan heb je een speciale houder of ‘rig’ nodig. Zo’n ding zorgt voor een stabiel shot en je kunt er al je accessoires makkelijk op bevestigen.

Onze favoriet is deze robuuste en innovatieve Shoulderpod. Je klemt je smartphone er muurvast in, er is ruimte voor een microfoon, een lampje en bijvoorbeeld een extra accu. Voor een nóg stabieler beeld draai je de Shoulderpod in een handomdraai op een groot statief.

Direct een Shoulderpod kopen? Klik hier!

3. Een multifunctioneel statief

Filmen zónder statief. Het zou eigenijk verboden moeten worden. Want of het nou een compact statief is, of een volwaardige variant op ooghoogte, het zorgt er altijd voor dat je een stabiele en daardoor betere video maakt. Dus ons advies: kopen zo’n ding!

Dit is het ideale smartphone-statief: de Benro BK10. Je klemt je telefoon erin en je schuift ‘m heel makkelijk uit tot een lengte van 85 centimeter. Verder kun je ‘m ook als selfiestick gebruiken en zit er een handig bluetooth-knopje op, om de opname op afstand aan en uit te zetten. 

Direct de Benro BK10 kopen? Klik hier!

Wil je toch liever een statief dat op ooghoogte kan staan? Kies dan voor de Hama Star 63. Een stevig, maar licht statief, inclusief een mooie draagtas. Hij komt tot een hoogte van 1 meter 66 en dat is in de meeste situaties ruim voldoende, aangezien je telefoon (met houder) daar nog bovenop komt. 

Direct de Hama Star 63 kopen? Klik hier!

4. Een goede cameralamp 

Als we één nadeel moeten noemen van het filmen met een smartphone, dan is het de videokwaliteit bij ‘lastig’ licht. In de schemering, in de felle zon, of binnen kan het nog wel eens ingewikkeld zijn om je onderwerp goed in beeld te brengen. Een goede LED-lamp kan dan uitkomst bieden.

Deze compacte LED-lamp van Mojogear is ideaal. De kleurtemperatuur en de felheid van het licht is allebei instelbaar en je kunt deze lamp heel gemakkelijk op je smartphone-rig bevestigen. 

Direct deze LED-lamp van Mojogear kopen? Klik hier!

5. Extra accu

Het maken van video’s vergt veel van de batterij van je telefoon. Een goed voorbereide filmer heeft daarom altijd een extra accu bij zich. Want het zou toch jammer zijn als je dat schitterende eindshot nou net niet kunt maken. 

Deze Powerbank van Xtorm heeft een capaciteit van 20.000 milliampère. Daarmee kun je een moderne smartphone wel acht keer helemaal opladen. Ideaal dus als je gaat filmen!

Direct deze powerbank van Xtorm kopen? Klik hier!

Wil je ons tippen over andere accessoires voor het filmen met je smartphone? Of wil je een verzoek indienen voor een nieuwe top vijf-lijst? Mail ons!