De vijf beste plekken van Düsseldorf

Je bent er vanuit de randstad sneller dan in Maastricht. Dus voor de afstand hoef je het niet te laten. Bovendien zijn de hotelprijzen er vaak prima en met de internationale trein of bus kun je er voordelig naartoe. Maar het belangrijkste: Düsseldorf is een heerlijke stad om een paar dagen door te brengen. Je kunt er lekker eten, er valt veel te zien en als je van shoppen houdt is het een walhalla. Dit zijn volgens ons de de vijf beste plekken van Düsseldorf.

1. Japans restaurant Naniwa

Düsseldorf heeft één van de grootste Japanse gemeenschappen buiten Japan. Er wonen zo’n 12.000 Japanners in de stad en dat heeft zo zijn voordelen toeristen. Zo is er een Japanse wijk met ontzettend veel leuke winkels. En je kunt er heerlijk eten.

Wat ons betreft mag je de stad niet verlaten, zonder een Japanse maaltijd in restaurant Naniwa. Dat is overigens nog makkelijker gezegd dan gedaan, want ze hebben maar een tafeltje of tien. Vooral op weekend-avonden staat er daardoor een lange rij voor de deur.

Maar geloof ons: het is het wachten waard. Heerlijke, traditionele Japanse gerechten, voortreffelijke bediening en zeer betaalbaar! Aan de overkant van de straat heeft Naniwa trouwens ook nog een fantastisch sushi-restaurant.

Naniwa Noodles & Soups
Oststrasse 55
40211 Düsseldorf
Tel: +49(0)211-161799

www.naniwa.de


2. Brauerei Kürzer

Duitsland is het land van bier. En dat drink je natuurlijk het best waar de Duitsers het zelf drinken. In Düsseldorf doen ze dat bij Brauerei Kürzer. Zowel binnen als voor de deur drinken de locals hier heerlijke biertjes met elkaar.

Daarnaast ligt Kürzer in een prettige omgeving, midden in de oude stad. Het café heeft de sfeer van een grote vrijdagmiddagborrel. Maar je zit hier zeker niet alleen goed op vrijdag. Iedere dag van de week is het er afgeladen vol. Wij waren er op een dinsdag en kregen er toch meteen een fijn ‘weekendgevoel’.

Brauerei Kürzer
Kurze Straße 18-20
40213 Düsseldorf

www.brauerei-kuerzer.de

3. Rheinturm

Je kunt er niet omheen. Al van ver buiten de stad zie je de imposante Rheinturm (Rijntoren) staan. En bij dit soort hoge torens hebben wij altijd maar één wens: erin en omhoog. En dat kan, voor 9 euro per volwassene. Maar dan heb je ook een prachtig uitzicht over de regio en zie je de imposante kronkels van de rivier de Rijn.

Met een supersnelle lift word je naar een hoogte van 168 meter gebracht. Daar is het panoramadek en een bar. Op 172 meter hoogte is het (ronddraaiende) restaurant, maar daar zijn we bij Vijf Beste niet echt fan van. Het eten is redelijk goed, maar wel duur. Dus: als je naar boven gaat, doe dat dan vooral voor het fantastische uitzicht.

Rheinturm
Stromstraße
20
40212 Düsseldorf
www.guennewig.de/rheinturm-duesseldorf/

4. Cocktailbar 112

Eén van de ‘unique selling points’ van Düsseldorf is de ligging aan de Rijn. Langs die rivier is een boulevard met fijne restaurantjes en barretjes om heerlijk uit te puffen van een dagje shoppen. Geniet (hopelijk in de zon) van het woest stromende water en de schepen die zich daar een weg doorheen banen.

Aan het begin van die boulevard ligt cocktailbar 112. Je kunt hier genieten van tientallen cocktails, tegen prima prijzen. Ga hier ook (op tijd) zitten, als je wilt genieten van een prachtige zonsondergang. Mensen komen hier speciaal naartoe om de zon in de Rijn te zien zakken.

Cocktailbar 112
Untere Rheinwerft / Rheinuferpromenade
40213 Düsseldorf
Tel: 0173 – 276 77 95

www.kasematten-duesseldorf.de

5. Manufactum

Goed, we geven het toe. Deze laatste tip is niet echt gebonden aan Düsseldorf. Het warenhuis Manufactum is in bijna elke grote Duitse stad te vinden. Maar aangezien het onze favoriete Duitse winkel is, moet je er toch echt even langs als je in Düsseldorf bent.

Manufactum doet niet aan namaak. Ze verkopen prachtige keuken- en tuinspullen, tassen, beddengoed, speelgoed en nog veel meer. Met als voorwaarde: het moet ‘echt’ zijn, duurzaam geproduceerd en gemaakt van mooie materialen. Een prachtig streven, maar het zorgt ook voor hogere prijzen. Heel tof dus, maar niet echt geschikt voor koopjesjagers.

Manufactum Warenhaus
Steinstraße 4
40212 Düsseldorf
Tel: +49(0)211-6020888


www.manufactum.de

Inspiratie gekregen? Klik hier om meteen een hotel in Düsseldorf te boeken tegen de beste prijs! En hebben wij een fantastische plek in Düsseldorf gemist? Laat het ons vooral weten!