De vijf beste betaalbare hotels in Rotterdam

Waarom je naar Rotterdam moet gaan? Voor de prachtige architectuur, de mooie mix tussen oudbouw en nieuwbouw. Maar ook voor de rauwe uitstraling van industrie en haven. En voor heel veel fantastische winkels. Bovendien kun je er nog ronddwalen zonder elke vierkante centimeter over een toerist te struikelen, probeer dat maar eens in Amsterdam. Wij bieden je vijf fantastische betaalbare hotels in deze geweldige havenstad.

1. Room Mate Bruno

Nieuw, fris en schoon. Zo kun je dit hotel het beste omschrijven. En ja, dan heb je ons al snel voor je gewonnen. We hebben vaak genoeg meegemaakt dat een hotel prachtig is op de foto’s, maar dat het in het echt toch allemaal een beetje tegenvalt. Dat is hier dus helemaal niet zo. Alles wat ze beloven, maken ze waar.

De locatie is prachtig, een voormalig theehuis van de Nederlandse Oost-Indische Compagnie. De kamers zijn feilloos schoon, het personeel is vriendelijk en zelfs de prijzen zijn prima te doen. Vandaar de nummer één in onze lijst. Gouden Tip nog: Room Mate heeft ook hotels in andere grote steden, zoals Barcelona, New York en Milaan.

Klik hier om Room Mate Bruno nu te boeken voor de beste prijs! 
Room Mate Bruno (Wilhelminakade 52, 3072 AR Rotterdam. Tel: 010-8929580)

2. Hostel ROOM

Een kwartiertje lopen van Rotterdam CS en vlakbij de Erasmusbrug vind je dit fantastische backpackers-hostel. Wij houden van mooie locaties en dat ziet hier wel goed, want ROOM is gevestigd in een rijksmonument in het Scheepvaartkwartier. En wát een fijne, warme, sfeervolle inrichting!

Ze gaan hier helemaal voor de persoonlijke benadering en dat kunnen ze ook nog eens heel goed! Als je voor de goedkoopste optie gaat, dan kun je in een slaapzaal met een gedeelde badkamer. Maar ook voor mensen die meer aan privacy hechten (privé-kamer, eigen badkamer) is hier genoeg keus. Een aanrader!

Klik hier om Hostel ROOM nu te boeken voor de beste prijs! 
Hostel ROOM (Van Vollenhovenstraat 62, 3016 BK Rotterdam. Tel: 010-2827277)

3. The James

Wil je graag dichtbij álles zitten? Kies dan voor The James. Een heerlijk, stijlvol hotel, waar je na een dagje shoppen in de koopgoot fijn kunt neerploffen en uitpuffen op je kingsize bed.

‘Een ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan Rotterdam’, zeggen ze zelf. En daar valt geen speld tussen te krijgen. Vriendelijk personeel, een prima ontbijt en schone kamers, wij zijn verkocht!

Klik hier om The James nu te boeken voor de beste prijs! 
The James Rotterdam (Aert van Nesstraat 25, 3012 CA Rotterdam. Tel 010-7605070)

4. Hotel Light

Zorgen dat jij je thuisvoelt, op een plek die je niet kent. Dat is de grootste kunst die hoteleigenaren moeten beheersen. En dat kunnen ze bij Hotel Light als de beste! Vriendelijk personeel en eigenaren die (niet altijd natuurlijk) hoogstpersoonlijk het ontbijt voor je staan klaar te maken.

Wij voelden ons hier warm onthaald en dat is een zeldzaamheid bij hotels in grote steden. Dit hotel heeft slechts 16 kamers en dan kun je zomaar mis grijpen. Dus:twijfel niet en boek light op tijd (en dat rijmt zo’n beetje).

Klik hier om Hotel Light nu te boeken voor de beste prijs!
Hotel Light (‘s-Gravendijkwal 100, 3014 EJ Rotterdam. Tel: 010-2251906)

5. Hotel Bazar

Wil je een unieke ervaring? Dan moet je boeken in Hotel Bazar. Werkelijk iedere kamer in dit hotel is anders en de één is nog mooier dan de ander. De sfeer is er heerlijk, bijna sprookjesachtig. En ook voor heerlijk dineren (Noord-Afrika/Midden-Oosten) zit je hier meer dan goed!

Boek als het je lukt een kamer op de bovenste verdieping, dan heb je een heerlijk balkon met uitzicht over de gezellige Witte de Withstraat. Maar ook zonder dat balkon is Bazar een prima keuze. Vriendelijk geholpen en oh’s en ah’s bij binnenkomst gegarandeerd!

Klik hier om Hotel Bazar nu te boeken voor de beste prijs!
Hotel Bazar (Witte de Withstraat 16, 3012 BP Rotterdam
Telefoon: 010-2065151)

Ben jij een echte Rotterdammer en weet je zeker dat we het allerbeste hotel van jouw stad hebben gemist? Klik hier om ons te tippen