De vijf beste ijssalons van Nederland

Het is weer tijd voor ijsjes! Met veel trots presenteren we jullie de 2017-editie van onze heerlijke ijslijst. Met maar liefst drie nieuwe binnenkomers dit keer, maar ook met wat ‘oude’ toppers die niet mogen ontbreken. Dus: heb je nou echt eens zin in een lekker ijsje? Dan zit je hier goed! Wij aten er een heleboel en kwamen tot deze overheerlijke top vijf.

1. Di Fiorentina (Heiloo)

Een nieuwe lijst, een gloednieuwe nummer één! Voor het lekkerste ijs van Nederland moet je wat ons betreft naar deze fantastische ijssalon in Heiloo. Wij komen regelmatig in deze populaire ijswinkel en wat ons opvalt is dat er eigenlijk altijd een rij staat. Zo populair is het ijs van Di Fiorentina. En terecht, want deze ijsjes wil je niet missen!

Subtiele, zachte smaken vind je hier. En voor bijzondere ijscreaties zit je hier helemaal goed. Toch zijn we bij de Vijf Beste nogal fan van ‘klassiekers’ als straciatella en pistache. Gelukkig maken ze ook die bij Di Fiorentina als de beste. Niet voor niets zijn ze daarom onze nummer één dit jaar. Gaat dat proeven!

Di Fiorentina
Kennemerstraatweg 380
1851BK Heiloo
Tel: 072-5324044

www.difiorentina.nl

2. David’s Gelato (Gouda)

Gouda staat bekend om zijn kaas, om de heerlijke Goudse stroopwafels, maar wat ons betreft vanaf nu ook om één van de beste ijssalons van Nederland: David’s Gelato. Een bezoeker van onze site, tipte ons over dit ijsbedrijf. En nu zijn ook wij overtuigd: deze jonge ondernemers verdienen met hun heerlijke ijs en vaak ook gedurfde smaken een plek in de lijst!

En om de Goudse cirkel nog even helemaal rond te maken…Het goddelijke stroopwafelijs van deze ijssalon wordt gemaakt met échte Goudse stroopwafels van siroopwafelbakkerij Van Vliet. Dus als je hier komt, moet je die smaak zeker even proberen.

David’s Gelato
Lange Tiendeweg 23
2801 KE Gouda
Tel: 06-28558559
www.davidsgelato.nl

3. IJssalon De Parel (Putten)

Dit is één van de bekendste ijssalons van de Veluwe. En door een verdiende plek in deze lijst, straks hopelijk ook van heel Nederland. Nu zijn in ieder geval vast een begrip in de regio. En die plek hebben ze eerlijk verdiend, door gewoon heerlijk ijs te maken! Vooral op zonnige dagen is het hier een komen en gaan van fietsers, wandelaars en mensen uit de buurt die een ijsje komen scoren.

Volgens de ijsmaker van De Parel is Yoghurt Bosvruchten hun meest gekozen smaak. Maar wij zijn nogal fan van een nieuwe smaak: Salted Caramel. Het is een echte ‘trendsmaak’, die je in veel ijssalons terug ziet, maar die van De Parel is toch wel erg goed gelukt. En nog een aanrader: ze hebben hier ook écht goed koffie!

IJssalon De Parel
Kerkstraat 8
3882 BS Putten
Tel: 0341-358418
www.ijssalondeparel.nl

4. IJssalon W. Laan (Alkmaar)

Het overheerlijke ijs van Laan is al jarenlang een vaste waarde in deze lijst. Eén van onze grote favorieten. Bij deze ijssalon is het niet zo moeilijk kiezen. Ze hebben hier geen tientallen smaken, maar slechts één: vanille. Maar als je die hebt geproefd, heb je echt geen behoefte meer aan stroopwafel-, drop- of smurfenijs.

Op de eerste de beste zonnige lentedag trekken mensen uit de wijde omgeving naar Alkmaar om een ijsje bij Laan te halen. We hebben ook nog een paar gouden tips voor je: met fijne nougat erop is je vanille-ijsje nog lekkerder. En: probeer ook eens de heerlijke milkshakes van Laan.

IJssalon W. Laan
Koorstraat 45
1811 GN Alkmaar
Tel: 072-5115685
www.laanijsalkmaar.nl

5. Roberto Gelato (Utrecht)

Als je zo lang op zo’n hoog niveau kunt blijven en zo breed gewaardeerd wordt, dan verdien je opnieuw een plek in deze lijst. Vorig jaar nog op nummer één, maar ook in 2017 rijden we weer graag een stukje om voor een ijsje van Roberto. ‘Een begrip in de regio’, ‘het omlopen meer dan waard’, ‘het échte Italiaanse ijs’. Het zijn allemaal cliché’s, maar in dit geval zijn ze allemaal waar!

Ieder jaar zijn er weer nieuwe, unieke smaken te proeven die Roberto tijdens zijn reizen ontdekt. Bijzonder detail: deze ijssalon staat ook in een internationale lijst van Italiaanse ijszaken. Op een mooie dag kun je in een lange rij terecht komen, maar je geduld wordt uiteindelijk beloond met een heerlijk ijsje van topniveau.

Roberto Gelato

Poortstraat 93
3572 HG Utrecht
Tel: 030-2733114
www.lekkerijs.nl

Ken jij een ijssalon die absoluut niet mag ontbreken op deze lijst? Mail ons!