De vijf beste koptelefoons

Ben je dat geklooi met die standaard oortjes zat? Wil je gewoon eens écht goed geluid op je oren? Of wil je er met ‘noise cancelling’ voor zorgen, dat je jezelf helemaal kunt afsluiten van je omgeving? Dan wordt het tijd om te kijken naar een goede koptelefoon en dat is niet makkelijk, omdat er enorm veel keuze is! Wij hebben gekeken naar geluidskwaliteit, design en betaalbaarheid en helpen je op weg met deze top vijf van beste koptelefoons!

1. Sony WH-1000XM4

Deze Sony over-ear koptelefoon combineert het beste van alles wat wij zoeken in een koptelefoon: fantastische geluidskwaliteit, een prachtig design (naast zwart, ook in zilver en wit te krijgen). Zijn populaire voorganger (de WH-1000XM3) was ook al fantastisch, maar met een verbeterde batterijduur en betere Noise Cancelling is dit dé aanrader.

Maak je geen zorgen dat je batterij leeg gaat als je op pad bent. De accu van deze koptelefoon gaat maar liefst 30 uur mee! Bovendien beschikt de koptelefoon over een goede ingebouwde microfoon, waardoor deze ideaal is om mee te bellen. En de prijs? Voor minder dan 300 euro heb je het beste van het beste.

Klik hier om de Sony WH-1000XM4 direct te kopen!

2. JBL Live 650BTNC 

Op nummer twee staat de meest betaalbare koptelefoon uit ons lijstje. JBL heeft al koptelefoons voor een paar tientjes, deze kost rond de 100 euro en daarmee heb je echt een topmodel van dit populaire merk te pakken. Met een prachtig design en beter en voller geluid dan zijn goedkopere broertjes en zusjes.

Als je de Noise Cancelling aan hebt staan, gaat de batterij 20 uur mee (i.p.v. 30 uur). Dat is nog altijd lang genoeg om honderden nummers te luisteren. Binnen twee uur is je batterij weer helemaal opgeladen. Om het nog mooier te maken wordt deze koptelefoon geleverd met een luxe opberghoes.

Klik hier om de JBL Live 650BTNC direct te kopen!

3. Apple Airpods Max

Als Apple iets maakt, verandert het in goud. Het vervelende is alleen dat het ook bijna net zoveel kost als goud. En dat geldt ook voor deze prachtige koptelefoon. Verreweg de mooiste qua design, daar kan niemand overheen. Ook qua geluidskwaliteit doet Apple het fantastisch, maar dat mag je voor deze prijs ook wel verwachten.

Het verbinden met je iPhone en andere Apple-apparaten werkt net zo makkelijk als met de ‘gewone’ AirPods. Alle storende geluiden worden gedempt via noise cancelling. Deze luxe koptelefoon zit ontzettend comfortabel op je hoofd. Let op: bij Apple zelf is de koptelefoon vaak wat duurder dan in andere winkels. Koop via onze link voor de beste prijs, of laat het weten als je hem nog ergens goedkoper ziet!

Klik hier om de Apple AirPods Max direct te kopen!

4. Bose QuietComfort 35 serie II

Voor slechts een derde van de prijs van de Apple-koptelefoon, koop je de Bose QuietComfort 35 II. En geloof ons, dan koop je écht een fantastisch apparaat. Bose is niet voor niets al jaren hét topmerk als het gaat om geluidskwaliteit.

Ook qua design worden de koptelefoons steeds mooier bij Bose. Voor de liefhebber is deze bijvoorbeeld ook beschikbaar in Rose Gold. Een klein nadeel ten opzichte van de koptelefoons op nummer één in dit lijstje is de batterijduur (20 uur), maar met de meegeleverde audiokabel kun je ook als de batterij leeg is gewoon verder luisteren.

Klik hier om de Bose QuietComfort 35 serie II direct te kopen!

5. Sennheiser HD 458BT

Last but not least deze prachtige en zeer betaalbare koptelefoon van Sennheiser. Voor een prijs van rond de 100 euro koop je een fantastisch apparaat, met een prima geluidskwaliteit en een mooi design!

Daarnaast biedt Sennheiser de Smart Control-app. Daarmee kun je je persoonlijke geluidswensen instellen en de koptelefoon precies laten klinken zoals jij fijn vindt. Er is bijvoorbeeld ook een podcastmodus, die de verstaanbaarheid van gesproken tekst verbetert.

Klik hier om de Sennheiser HD 458BT direct te kopen!

Is er een koptelefoon die jij ons wilt aanbevelen? Of wil je op dit artikel reageren? Stuur ons een mail.