De vijf beste pannenkoekenhuizen van Nederland

Eieren, bloem en melk. Het recept is heel eenvoudig. Maar geloof ons, je kunt een heleboel verprutsen aan een pannenkoek. Maar gelukkig kun je ze ook ontzettend lekker maken en eten! Met trots presenteren we je onze top vijf van de allerbeste pannenkoekenrestaurants.

1. Pannekoekboerderij De Hakhorst (Leusden)

Vanuit het niets op nummer één binnenkomen in onze pannenkoekenlijst. Dan moet je uit het juiste hout gesneden zijn. En dat zijn ze al dertig jaar bij De Hakhorst in Leusden. Een fantastische sfeer, snelle en vriendelijke bediening en het allerbelangrijkste: een perfecte pannenkoek. Goed doorbakken, krokant randje, lekker belegd. Wij zijn enorm blij dat we een gouden tip kregen over dit restaurant.

Er staan bij deze boerderij meer dan 200 verschillende pannenkoeken op het menu. Ook is het een perfecte plek om een pannenkoek met de kinderen te gaan eten. Naast de speelhoek met glijbaan, wordt het kroost buiten namelijk vermaakt met een heuse kinderboerderij. Met kippen, konijnen en geiten. Mèèèèh!

Pannekoekboerderij De Hakhorst
Waarden 25C
3831 HA, Leusden
www.pannekoek.nl

2. De Vriendschap (Driehuizen)

Wat een omgeving! Wat een prachtige natuur! En… wat een heerlijke pannenkoeken. In het dorpje Driehuizen (vlakbij Alkmaar) lijkt het of de tijd heeft stilgestaan. Het is een authentiek, Noord-Hollands dorpje aan de rand van het prachtige natuurgebied de Eilandspolder. Het terras kijkt uit over de polder en is de perfecte plek om een pannenkoek te eten.

En dan zijn die pannenkoeken ook nog eens ontzettend lekker, de bediening dik in orde en wat wij heel fijn vinden: alles in en om dit restaurant is brandschoon! Nog een gouden tip van ons: je kunt hier ook een bootje huren en zelf het prachtige natuurgebied gaan verkennen. Ideaal voor een heerlijk dagje uit.

De Vriendschap
Driehuizen 13
1844 KL, Driehuizen
www.devriendschapdriehuizen.nl

3. Het Regiment (Etten-Leur)

Er staan restaurants in deze lijst, waar al decennia lang pannenkoeken worden gebakken. Maar als je pas twee jaar bestaat en tóch al een plaats in de top drie weet te veroveren, dan doe je iets heel erg goed. En dat doen ze bij Het Regiment in Etten-Leur. Hun pannenkoeken worden bereid met meel van een molen in de buurt. En ze worden vers gebakken in een ouderwetse steelpan.

Daarnaast trekken ze bij Het Regiment alle registers open als het gaat om kinderfeestjes. Er is een piraten- en een prinsessenthema, kinderen kunnen geschminkt worden en er kan zelfs een pannenkoekenbeer komen opdraven. Ook een groepsbezoek aan de meelmolen is mogelijk. Maar bovenal: heerlijke pannenkoeken!

Pannenkoekenhuis Het Regiment
Grauwe Polder Voetpad 4
4876 AW, Etten-Leur
www.pannenkoekenhuishetregiment.nl

4. Den Potsenmaeker (Amersfoort)

In onze vorige lijst stond deze Amersfoortse pannenkoekentopper op nummer één. En nog steeds verdienen ze ruimschoots een plek in deze top vijf. Alles ademt hier pannenkoek. In een nostalgische sfeer in hartje Amersfoort, eet je een pannenkoek die met veel vakmanschap wordt bereid. Je proeft de versheid van de ingrediënten en het heerlijke, knapperige randje maakt het helemaal af.

De menukaart telt meer dan 100 verschillende varianten. En naast alle traditionele zoete pannenkoeken willen we je graag de hartige pannenkoeken van Den Potsenmaeker aanbevelen. Wat dacht je van de Holle Bolle Gijs, met spek, ui, tomaat, champignons, geraspte kaas en shaslicksaus? Verrassend lekker!

Pannekoekenhuys Den Potsenmaeker
Groenmarkt 6
3811 CP Amersfoort
www.potsenmaeker.nl

5. Duinvermaak (Bergen NH)

Heerlijk wandelen of fietsen door de duinen of naar het strand. Het is ideaal te combineren met een geweldige pannenkoek bij Duinvermaak. Het prachtige oude pand in Bergen, ligt naast de toegangspoort naar het Bergerbos en het mooiste duingebied van Noord-Holland.

Een ideale plek ook om met kinderen naartoe te gaan. In de bijbehorende speeltuin kunnen zij namelijk lekker uitrazen, terwijl de ouders tot rust komen op het zonnige terras. De pannenkoeken worden in een open keuken gebakken en smaken fantastisch! Kleine tip nog: Duinvermaak bakt ook hele fijne pizza’s!

Duinvermaak
Breelaan 132
1861 GH Bergen
www.duinvermaak.nl

Ken jij een pannenkoekenhuis dat absoluut niet mag ontbreken in deze lijst? Mail ons!