De vijf beste trouwlocaties van Noord-Holland

Ja, ik wil! De mooiste dag van je leven, moet perfect zijn. De keuze voor een goede locatie is daarom erg belangrijk. Waar ga je het ja-woord geven, dineren en feestvieren? Als je in Noord-Holland wilt trouwen, dan is dit dé perfecte lijst voor jou, want met deze trouwlocaties zit je altijd goed.

1. Paal 17 Aan Zee (De Koog, Texel)

Als je op zoek bent naar een heerlijke plek, voor een niet al te grote bruiloft, dan zit je goed bij Paal 17 Aan Zee, op het eiland Texel. Wat ons betreft, de nummer één trouwlocatie van Noord-Holland. Op de eerste verdieping van het restaurant heb je een prachtige ruimte voor maximaal vijftig personen, met uitzicht op zee en een ruim privé-terras. Bij ‘grote broer’ Paal 17 Zomers zijn overigens ook bruiloften met grotere groepen mogelijk.

Trouwen op een eiland is sowieso iets speciaals. Als jij en je gasten de oversteek met de boot maken vanuit Den Helder, is de dagelijkse sleur zo vergeten en kan er ontspannen feest worden gevierd. De mogelijkheden zijn eindeloos. En nog een tip: sluit je avond hier af met een heerlijke puntzak friet, die overigens zeker niet zou misstaan in onze lijst van vijf beste patatzaken.

Paal 17 Aan Zee
Ruyslaan 96
1796 AZ, De Koog
www.paal17.com

2. Club Zand (Castricum Aan Zee)

Kun je tegen een beetje zand in je trouwschoenen? En hou je van dat echte strandgevoel? Wij wel en daarom is Club Zand in Castricum aan Zee voor ons de één van de beste trouwlocaties van Noord-Holland. Je moet natuurlijk een beetje geluk hebben met het weer. Maar als dat goed zit, kun je elkaar het jawoord geven met je voeten in het zand, in de stralende zon.

Wat dacht je van huwelijksfoto’s in de branding bij ondergaande zon? En je kunt hier met al je gasten genieten van een heerlijke standbarbecue. Als je in de zomer trouwt, gaat het overige strandleven natuurlijk wel gewoon door, dus reken wel op veel bekijks van de andere badgasten. Maar dat is vast geen probleem op de dag dat je er op je mooist uitziet toch?

Club Zand VOF
Zeeweg 200
1900 NZ, Castricum aan Zee
Tel: 0251-658161
www.clubzand.com

3. Landgoed Huize Glory (Bergen aan Zee)

Wat een fantastische plek. Vanaf de openbare weg is Huize Glory op geen enkele manier te zien. Deze prachtige locatie ligt verscholen in de bossen bij Bergen aan Zee. Je rijdt via een kronkelige oprijlaan één van de hoogste duinen van Nederland op. Op de top kom je terecht in een oase van rust, waar je met je gasten een fantastische huwelijksdag kunt beleven.

Met het geld dat de beheerders van dit prachtige landhuis verdienen, proberen ze het prachtige monument, dat stamt uit 1916, zoveel mogelijk in de originele staat te behouden. Voor bruidspaar en gasten zijn ook overnachtingen in Huize Glory mogelijk, tegen zeer redelijke prijzen.

Huize Glory
Elzenlaan 2
1865 BM, Bergen aan Zee
Tel: 072-5813741
www.huizeglory.nl

4. Kasteel Marquette (Heemskerk)

Op een uitgestrekt landgoed bij Heemskerk ligt het prachtige Kasteel Marquette. Het is gebouwd in 1225 en op deze prachtige locatie zit het met authenticiteit en sfeer dus wel goed. Prachtige, koninklijke zalen en statige kroonluchters en andere aankleding geven je bruiloft net dat beetje extra. Dat begint al, als je in je trouwauto de prachtige oprijlaan opdraait.

Ben je op zoek naar een plek, waar je gasten ook kunnen blijven slapen? Dan zit je hier goed. Het nabijgelegen hotel Marquette beschikt over 65 kamers en één luxueuze bruidssuite. Zo hoeven je gasten niet naar huis en kunnen ze de volgende ochtend aan het ontbijt nog rustig napraten over hoe geweldig het allemaal was!

NH Heemskerk Marquette
Marquettelaan 34
1968 JT, Heemskerk
Tel: 0251-257025
http://www.nh-hotels.nl/hotel/nh-heemskerk-marquette

5. Huize Frankendael (Amsterdam)

Midden in de stad trouwen, maar toch met een landelijk gevoel? Dat kan in Huize Frankendael, het laatste buitenhuis van Amsterdam. Het is gebouwd in de 17e eeuw en werd door de rijken gebruikt om er van het buitenleven te genieten. Toen nog omringd door natuur, inmiddels door de stad en het prachtige park Frankendael.

In het huis bevindt zich het fantastische restaurant Merkelbach, maar er zijn meer fantastische ruimtes om een goed feest te vieren, zoals de salons en het koetshuis. Je kunt er terecht met tien personen, maar ook met een flinke groep, tot maximaal vierhonderd mensen. Niet alleen binnen is dit een toplocatie, ook in de prachtige tuinen vind je een fijne, authentieke sfeer voor de perfecte bruiloft. Wat ons betreft een unieke plek in de hoofdstad!

Huize Frankendael
Middenweg 72
1097 BS Amsterdam
Tel: 020–4233930
www.huizefrankendael.nl

Ken je zelf een locatie die zeker niet mag ontbreken in onze lijst? Stuur een mail! Wie weet zie je jouw tip terug na onze volgende update.