De vijf beste betaalbare wasmachines

Ben je op zoek naar een nieuwe wasmachine? Logisch dat je dan misschien tussen de bomen het bos niet meer ziet. Het aanbod is ontzettend groot en je wilt natuurlijk een apparaat dat je broeken en sokken stralend schoon wast, dat energiezuinig is, niet teveel herrie maakt én enigszins betaalbaar is. Want je geeft je geld waarschijnlijk liever ergens anders aan uit. We helpen je daarom graag op weg met onze top vijf van de beste betaalbare wasmachines!

1. Samsung WW90TA049TH – EcoBubble

Onze nummer één is niet voor niets de best verkochte wasmachine van dit moment. Deze Samsung-wasmachine heeft een flinke capaciteit, je kunt er maximaal negen kilo was in kwijt. Het EcoBubble-systeem is het nieuwste van het nieuwste: hierbij wordt water en wasmiddel als schuim in de trommel geblazen voor een schonere was. Dat is uiteindelijk wat iedereen wil toch?

Nog een voordeel van deze wasmachine is de super-de-luxe hygiënische stoomfunctie: De stoom dringt snel door in de kleding waardoor hardnekkig vuil en 99,9% van de bacteriën en allergenen worden verwijderd. Dit programma is extra geschikt voor mensen met bijvoorbeeld dieren of allergieën.

2. AEG L8FE8KG – 8000 serie – ÖKOMix 

Op nummer twee staat dit pareltje van AEG. De ÖKOMix-technologie verdeelt wasmiddel en verzachter gelijkmatig voor een beter en beschermend resultaat voor je kleding. Met de ProSense-beladingssensoren bespaar je water en energie en ProSteam ervoor dat kreukels en geurtjes uit je wasgoed worden verwijderd. Daarnaast is deze machine ook lekker snel, in iets minder dan een uur was je een volledig programma!

3. Miele WEA035WPS W1 

Nog altijd ruim onder de 1000 euro, maar deze Miele is wel de duurste in onze top vijf. Dan koop je trouwens wel een wasmachine van een fantastisch merk, waar je zeker weten jarenlang wasplezier mee gaat beleven. Deze wasmachine beschikt over een enorme lading handige functies, zoals waterbesparing bij minder was, wasgoed bijvullen tijdens een programma én een timer om te bepalen wanneer je wasmachine begint. Zo kun je er bijvoorbeeld voor zorgen dat je was klaar is, als je ’s ochtends wakker wordt en ligt het niet de hele nacht vochtig in de trommel.

4. Beko WTV7712BLS1

Dit is niet de zuinigste wasmachine in ons lijstje en hij heeft ook niet het grootste laadvermogen. Maar… het is wel de goedkoopste! Met deze machine koop je een prima apparaat voor weinig geld en: hij doet z’n werk prima. Hij beschikt over een stoomfunctie en hij centrifugeert tot 1400 toeren, waardoor je was al lekker droog uit de machine komt.

5. Bosch WAN28223NL – Serie 4

Een ruime wastrommel, snelle programma’s én een prima prijs. Dat zijn de redenen dat deze wasmachine van Bosch in onze top vijf staat. Een innovatieve functie van dit apparaat is NightWash, een extra stil programma voor ’s nachts zodat je niet wakker wordt van de herrie. Daarnaast zorgt ActiveWater ervoor dat de hoeveelheid water wordt aangepast aan het gewicht van je was. Je kunt trouwens wel acht kilo was kwijt in deze machine!

Is er een wasmachine die volgens jou ontbreekt in ons lijstje? Of wil je op dit artikel reageren? Stuur ons een mail.